”Ik ben Arthur Lubbers en werk als redacteur/journalist onder mijn eigen naam. Geen gelikt kantoor en dure bureautaal – dat zou u alleen maar op het verkeerde been zetten.

 

Het schrijven begon met een onschuldige liefde voor mooie zinnen, maar het bleef niet bij veel progressive rock uit de jaren ’70 luisteren en oude dichtbundels lezen. Dat ik tijdens mijn studie (HEAO marketingcommunicatie) ‘s weekends vele uren doorbracht met een blocnote in de hand langs de amateurvelden voor de lokale krant, was al een veeg teken. En een kortstondige carrière als projectmanager kon de sluimerende wens ook niet de kop indrukken. Als je eenmaal bent besmet met het virus…

 

Op mijn dertigste heb ik dan ook definitief voor het schrijven gekozen. Als redacteur bij Uitgeverij Compres heb ik de kneepjes van het vak geleerd. En natuurlijk in de avonduren naar de School voor Journalistiek in Utrecht om het schrijven voor tijdschriften te perfectioneren. In de jaren bij achtereenvolgens VNU Media, Reed Business Information, Vakmedianet en ZiPmedia heb ik mij hierin steeds verder bekwaamd. Bladen maken, interviews doen, achtergrondartikelen schrijven, whitepapers, maar ook SEO-vriendelijke nieuwsberichten en artikelen voor tal van (vak)titels en e-mail nieuwsbrieven maken – allemaal verschillende disciplines, maar telkens even boeiend en de wil om er altijd iets moois van te maken.

 

Inmiddels werk ik al bijna vijftien jaar als freelancer, met als specialisatie ondernemerschap, economie en arbeidsmarkt. Best logisch dat dit mijn stiel is geworden. Door mijn economische achtergrond kan ik de kennis en interesse voor alles wat er speelt binnen het bedrijfsleven combineren met mijn al lang niet meer sluimerende liefde: schrijven.

 

Naast journalistieke artikelen voor uitgeverijen schrijf ik voor tal van bedrijven content voor hun marketingcommunicatie. Ik ben dus zowel in te zetten voor commerciële teksten als journalistieke artikelen – voor print en online publicaties.”